Úvod » Zprávy z výboru klubu

Informace o stavu klubu před sezónou 2013/2014

publikováno 12.08.2013 (aktualizováno 21.12.2023)

Se začátkem soutěžních utkání v nové sezoně 2013/2014 bychom se s Vámi rádi podělili o informace týkající se současného stavu ledečského fotbalového klubu a informovali o novinkách a plánech do budoucna.

Sezóna 2012/2013 zakončila černé období našeho klubu. Mizérie výsledků posledních sezón vyvrcholila na jaře sestupem A týmu dospělých z I.A třídy krajské soutěže. Vrcholem celého jarního snažení byla naprostá ignorance přípravy na mistrovské utkání a to jak ze strany hráčů, tak hlavně ze strany trenéra. S výsledky prvního týmu šly ruku v ruce i výsledky ledečského B týmu. Neúčast hráčů při mistrovských utkáních tak hasili hráči dorostu, kteří přes veškerou jejich snahu prozatím na hru dospělých nestačí. Naprosté bezvládí v klubu maskované za lži a neumětelství, kumulaci funkcí pod jednu nekompetentní osobu bylo terčem posměchu a tázavých dotazů nejen bývalých hráčů a příznivců z Ledče, ale i z tábora našich soupeřů.

Jeden příklad za všechny.  Na valné hromadě v polovině června byl zvolen nový výbor a bylo domluveno, že stávající výbor ve složení  Lebruška  a dva o ničem nerozhodující hráči, v tu dobu v Ledči na hostování, Vavřička a Klaus, nebudou již podnikat žádné zásadní kroky. Jaké bylo překvapení při zjištění, že hráči Martínek a Lebruška byli „puštěni“ na přestup do Paběnic. Tyto přestupy se však odehrály nejen bez jakéhokoliv vědomí nového výboru, ale i bez finančního vyrovnání mezi kluby. Je otázkou, zda se tyto „přestupy“ podaří ještě zvrátit nebo alespoň provést tak, jak mezi sebou slušní lidé a kluby jednají.

Klub balancující na pokraji finančního krachu, uplatňující přestupovou politiku hodnu Kocourkovu, postupně odrovnal i letitou tradici Ledečských pivních slavností, akci přinášející, v historii nedávné, do klubové kasy vítané přilepšení. Podobných "zápichů" bylo za poslední tři roky přeci jen více než dost.

Nové vedení klubu se tímto zcela distancuje od jednání a praktik minulého výboru FK pod vedením p. Lebrušky.

Valná hromada klubu konaná v polovině června zvolila nové vedení oddílu. Pětičlenný výbor ve složení Vratislav Nosek - předseda klubu, Otto Vopěnka - místopředseda klubu, Pavel   Storož - sekretář, Vítězslav Pechanec - sportovní úsek a Roman Anděl - člen, musí od začátku řešit netušené těžkosti. Pro ledečský fotbal nastal bod NULA.

Do nové sezóny vstupuje dospělý ledečský fotbal pouze s jedním mužstvem. Družstvo, které sestoupilo z I. A třídy bude nově působit v I. B krajské soutěži. Družstvo doznalo změn a hráči, kteří byli v Ledči na hostováních již v týmu nepůsobí. Ze stávajících hráčů bude utvořen jeden tým. Novým trenérem byl jmenován Vítězslav Pechanec, který povede tým do mistrovských utkání a bude přítomen pátečním tréninkům. Středeční tréninky povede, dle domluvy, bývalý a věříme i budoucí hráč Ledče Martin Turek. Úkol pro tento rok je stabilizovat kádr, pozastavit pád a pomalu se vracet na pozice, které byly za poslední roky vyklizeny.

Žákovská a mládežnická družstva vstupují do soutěží s třemi družstvy.

Družstvo dorostu, které bude hrát krajskou soutěž pod vedením staronového trenéra pana Hofrichtra a za pomoci pana Davida Vrby. U tohoto družstva se projevil problém s počtem hráčů. Zde se opět odráží přístup minulého vedení fotbalového klubu, kdy uvolnilo na hostování v Kožlí do konce dorosteneckého věku 3 hráče. V současné době je možno počítat v tomto družstvu maximálně s 13 hráči.

Družstvo mladších žáků bude hrát okresní přebor v soutěži 5 + 1, pod vedením trenéra Lebrušky. Zde se uvažuje o posílení dalším trenérem. Počet žáků je na únosné hranici pro tuto soutěž.

Družstva mladších a starších hráčů přípravky se připravuje pod vedením bývalých ledečských fotbalistů pánů Peška a Francla. Ti jsou zárukou kvality pro nejmenší.

Speciálně u družstev přípravky a žáků budou postupné kroky směřovat k rozšíření členské základny o nové členy z ledečských škol.

Úkol nejen pro nový výbor se týká ekonomického zajištění fungování klubu, narovnání konstruktivních vazeb při jednání s majitelem a provozovatelem sportovního areálu - městem Ledeč nad Sázavou. Chtěli bychom  také přivést zpět bývalé spolupracovníky do řad funkcionářů pro zajišťování nutných služeb při utkáních družstev a zajištění vedoucích družstev. Naše snaha bude upřena také směrem k oslovení bývalých a nových partnerů fotbalového klubu FK Kovofiniš Ledeč.

Ledečský fotbal se ocitnul víceméně opět na začátku. Do nové sezóny vstupujeme s očekáváním, bez růžových brýlí, ale s odhodláním vše řešit.

Žádáme proto všechny  Ty, kterým není lhostejný osud ledečského fotbal (hlavně bývalé, ale i současné hráče), aby nám v nelehké práci pomohli.

 

Za výbor FK Roman Anděl 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery