Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Mužstva » Mladší žáci

TJ Sokol Golčův Jeníkov – FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou 6:3 (2:1)

publikováno 22.05.2014

Zápas o třech různých výkonech

TJ Sokol Golčův Jeníkov – FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou 6:3 (2:1)

Sestava: Vojta Prchal,  Tomáš Kulich, Lukáš Kulich, Jonáš Stehno, Josef Smejkal, Zdenda Lanc, Lukáš Zich, Filip Křišta, Jakub Petržilka, Zelinka Dominik, Luboš Bauer, Janků Tomáš.

Branky:  Janků, Petržílka, Smejkal

Venkovní zápas s Golčovým Jeníkovem jsme chtěli vyhrát, ale bohužel se to nepovedlo a zápas musíme hodnotit na tři třetiny, i když hrajeme na poločasy.  V prvním poločase jsme hráli krásný fotbal se spoustou šancí na naší straně, ale bohužel jen s jedním gólem z naší strany. Domácí měli šance tři, všechny po našem špatném bránění, a dvě z toho dokázali se štěstím zakončit. Poločas tedy skončil 2:1 pro domácí. O přestávce jsme si všechny nedostatky vyříkali, ale bohužel prvních deset minut druhé půle bylo z naší strany opravdu špatných a doslova jsme domácím darovali čtyři branky. Po tomto „zatmění“ jsme se dokázali nevídaně zvednout a na hřišti jako by byl pouze jeden tým. Domácí nestíhali bránit a pouze odkopávali míče. Dvacet minut jsme je pomalu nepustili z poloviny, ale bohužel pro nás, byli gólově málo úspěšní. Snížili jsme sice na 3:6, ale dalších šest ložených šancí jsme nedokázali proměnit, kdy jsme trefovali tyč, břevno nebo nám scházel krok na posunutí míče do prázdné brány.

Trenér Jan Lebruška hodnotil utkání následovně: „Výsledek 6:3 pro domácí je pro nás krutý, jelikož jsme byli 50 minut lepším týmem, ale fotbal se hraje na góly a toho dokázali domácí využít. Za těch padesát minut musím před klukama smeknout, jelikož to co předváděli, byl nádherný nátlakový fotbal se spoustou šancí, nahrávek a vysokého nasazení. Kluci viděli, že tým domácích, který letošním rokem končí v mladších žácích, tudíž ročníkově je oproti nám starší, můžeme porazit nebo s nimi hrát vyrovnanou partii. Oněch 10 minut, kdy jsme dostali 4 branky, ale zkazilo dojem z celého zápasu“.

Trenér Lebruška ještě pokračoval v úvaze nad některými nedostatky v organizaci soutěže. Poznatky shrnul do třech bodů:

1. Domácí mají možnost výběru velikosti branek. V pravidlech soutěže je napsáno, že se mohou využívat oba rozměry branek jak 3x2 metrů tak 5x2 metrů, což už je velký rozdíl a bohužel dost často, dle kvalit soupeře využíván. Jen pro porovnání, starší přípravka hraje na branky rozměrů 5x2.

2. Dle mého názoru je velikost hřiště (hraje se 5+1 tj. 12 hráčů na hřišti) malý. V pravidlech je udán rozměr minimální, ale spíše by se hodilo uvedení rozměru maximálního.

3. Brankář může nohou vykopávat přes celé hřiště, a to i když má míč v ruce. V případě, že brankář dá z tohoto výkopu branku, ta je uznána. Stane se, že si brankáři navzájem 2x, 3x překopnou míč, aniž by se ho hráč v poli dotknul. Opět v kontrastu se starší přípravkou, kde brankář nesmí překopnout polovinu hřiště. 

Výše uvedené by mohlo být vedeno jako jeden z podmětů zkvalitnění soutěže mladších žáků hrajících v počtu 5+1.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz