Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Mužstva » Muži - "A"

Ohlédnutí za jarní sezónou - muži

publikováno 30.06.2014 (aktualizováno 23.07.2014)

Hrající trenér Martin Turek zhodnotil povedenou část jarní sezóny

Tato sezóna se mi hodnotí celkem příjemně. Po podzimní části jsme byli na 12. místě s 15 body. V jarní části sezóny jsme získali 30 bodů za 9 výher (z nich šest v domácím prostředí tzn., že jsme všechny domácí utkání vyhráli) a 3 remízy. Stali jsme se nejlepším týmem jara a v celkovém součtu jsme skončili se 45 body na celkovém 4. místě tabulky. Za celou sezónu se nám povedlo vstřelit 75 branek a stali jsme se nejlépe střílejícím týmem soutěže.

            Odkaz na program letní přípravy

Velký podíl na tomto zlepšení má samozřejmě kvalitní posílení kádru, ale i velký počet tréninkových jednotek. Na každý trénink chodilo v průměru 13 hráčů, což je velký pokrok. Dobrým počinem nového výboru bylo dokoupení potřebného vybavení pro tréninky (nové míče, překážky a slalomové tyče). Dalším pozitivem, které přispělo, ke zkvalitnění tréninků bylo i to, že se konečně v Ledči našel mladý perspektivní brankař, který chodí téměř na všechny tréninky. Díky tomu se také jednou za dva týdny konal brankářský trénink, pod vedením bývalého brankáře FK Aleše Dočkala. Těchto tréninků se účastnil i brankář dorostu. V tréninku jsme se nejvíce zaměřili na to, abychom v zápase nekazili jednoduché přihrávky, vyvarovali se zbytečných ztrát míče, abychom byli schopni pod tlakem udržet míč, a také na hru v křídelním prostoru. Museli jsme také zapracovat na taktické stránce, protože někteří hráči byli v tomto směru značně zanedbaní. Tyto věci se nám pomalu dařilo přenášet z tréninků do zápasů. Po tomto jsme byli schopni střílet branky, které nebyly náhodné, ale vědomě vypracované.

Už v přípravě jsme nejvíce hráli systém 4:4:2, se dvěma stopery v řadě. Ze začátku soutěže bylo vidět, že to hráči nemají moc zažité a měli jsme v obraně celkem problémy. Zlom jakoby přišel po vítězném utkání na půdě humpolecké rezervy 6:0. To bylo poprvé v sezóně, kdy jsme udrželi čisté konto, a obrana od této doby začala podávat spolehlivé výkony. Kluci se více sehráli a začali na sebe na hřišti mluvit, což je také velký posun dopředu, protože do zápasu v Humpolci nebyli vůbec slyšet. Navíc obránci se ukázali býti platnými i směrem dopředu, když se jim povedlo vsítit celkem 8 branek. I přes toto zlepšení je potřeba na součinnosti obrany pracovat. Dalším důležitým aspektem bylo i to, že se v našem středu našli hráči, kteří dokážou pravidelně střílet branky. Takové hráče Ledeč dlouho postrádala.

Za nejvydařenější utkání považuji utkání v Humpolci, a to nejméně povedené v Černovicích, kde jsme ztratili dvoubrankové vedení a zápas zremizovali. Nejtěžší utkání bylo ovšem v Mírovce, na toto utkání jsme jeli pouze se 12 hráči a zaskakujícím brankářem Vitiskou, který podal spolehlivý výkon a vychytal čisté konto.

Kaňkou na jarní sezóně je zranění dvou hráčů základní sestavy, a celkově velká marodka. Také součinnost hrajícího trenéra s lavičkou moc nefungovala. Na lavičce je potřeba člověk, který bude chodit na tréninky a bude vědět, co chceme hrát, a bude šéfovat lavičce. To znamená, že od letní přípravy se asistentem trenéra stává Pavel Storož.

Bylo těžkou prací zvednout tým z předchozí celkově špatné úrovně na úroveň o něco lepší. Teď nás čeká práce ještě o něco těžší. Pokud někteří jedinci zlepší svůj přístup a rozhodnou se fotbalu dávat o trochu víc než doposud, a pokud se nám podaří úroveň naší hry ještě zvednout, potom bychom měli hrát příští sezonu o postup. Pozitivním znakem je návrat našich fanoušků na domácí zápasy. Rádi bychom i v nové sezóně přispěli herně a výsledkově k co největším návštěvám. Rád bych ještě jednou ocenil spolupráci s vedením klubu, které nám připravuje velmi dobré podmínky. Společně jsme se i shodli na nutnosti posílení a podařilo se přivést vytipované hráče. V tomto trendu bychom rádi pokračovali. Velice pozitivní zprávou je opětovné založení rezervního týmu. Od podzimu mají tedy mladí hráči a hráči, kteří by zahájili zápas „Áčka“ na lavičce, možnost pravidelně hrát. Věříme, že toto bude i motivací pro hráče z dorostu, aby se svědomitěji připravovali na přestup do dospělého fotbalu. Trenérem „Béčka“ bude Jaromír Pospíšil, asistentem Aleš Příhoda. Oba jsou to stále aktivní hráči a věřím, že spolupráce na trénincích a zápasech bude bezproblémová.

Na závěr statistiky jarní části:

 

Jméno a příjmení

Počet odehraných zápasů

Počet odehraných minut

Počet obdržených branek

Tomáš Bezděk

11

990

17

Josef Vitiska

1

90

0

 

Jméno a příjmení

Počet odehraných zápasů

Počet odehraných minut

Počet vstřelených branek

Aleš Příhoda

3

182

0

Jaromír Pospíšil

3

255

0

Daniel Prchal

12

1080

3

Lukáš Hauser

12

1005

0

Filip Gramer

10

765

4

Ondřej Martinek

11

780

1

Martin Pajer

9

326

0

Jakub Gramer

9

658

0

Martin Janovec

9

525

0

Martin Toula

10

806

2

Martin Nepovím

11

990

9

Martin Turek

12

948

6

Martin Tprišovský

9

808

16

Jiří Vopalakal

12

961

9

Jan Pešek

10

650

2

Roman Kuja

3

33

0

Aleš Procházka

1

27

1

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery