Úvod » Mužstva » Muži - "A"

Hodnocení podzimní části sezony 2014/2015 - Muži A

publikováno 24.11.2014

Hodnocení podzimní sezony

Po vydařené jarní sezóně jsme měli před sebou těžký úkol. Potvrdit formu a ještě o nějaký ten stupínek pozvednout úroveň naší hry. Ke splnění toho cíle, jsme před sezónou posílili. Z Dolního Města přišel Petr Pešek (na jaře hrál ve Světlé) a po půlroční pauze se k fotbalu vrátil Jakub Šotola, který působil v mládežnických mužstvech Havlíčkova Brodu. Na druhou stranu letní přípravu neabsolvoval Martin Trpišovský, který ještě doléčoval zraněný kotník a Jakub Gramer, který si obnovil poranění stehenního svalu, které ho trápilo víc než půl sezóny. Ke zraněným se v průběhu léta přidal ještě přidal Ondra Martinek, který si poranil kotník. A výčet ztrát na úvod sezóny ještě nekončil.

Po odehrání prvních přátelských zápasů s poměrně těžkými soupeři (Leština, Světlá), které jsme prohráli, nás čekala první ostrá zkouška a to v pohárovém zápase s Pacovem. Toto utkání jsme zvládli nad očekávání velice dobře a vyhráli jsme 4:1. Ve druhém kole poháru k nám přijel odvěký rival ze Světlé. Na toto utkání jsme se moc těšili. Bohužel při rozcvičování se zranila brankářská jednička Tomáš Bezděk. Do branky tak musel Filip Gramer (obránce). Ovšem v tomto utkání předvedl několik povedených zákroků a i díky němu jsme vyhráli 4:3 a postoupili do jarních pohárových bojů, kde naším soupeřem bude 6.5.2015 mužstvo z Nová Vsi u Nového města na Moravě.. Již toto utkání potvrdilo, že když mužstvo podá koncentrovaný výkon a dodrží stanovené taktické pokyny, může hrát vyrovnaný fotbal i s týmem, který hraje o dvě soutěže výš.

Při zranění Bezděka přislíbil pomoc Josef Vitiska. Ten se prezentoval velmi dobrými výkony ve všech pěti zápasech, do kterých zasáhl. Zejména v Jiřicích týmu pomohl i zisku třech bodů, když v závěru chytil penaltu a dvě ložené šance soupeře. Nejen tímto bych mu chtěl poděkovat za jeho přístup a obětování se pro ledečský fotbal.

Následně se již hrající trenér Martin Turek pustil do hodnocení mistrovské části sezóny: „Po prvních třech kolech jsme měli 9 bodů a vyhřívali se na čele tabulky. Zejména výhra ve druhém kole nad Kostelcem s odstupem času má velký význam. Ve čtvrtém kole jsme se měli utkat s Chotěbořskou rezervou. Toto utkání ale bylo kvůli nezpůsobilému terénu odloženo. I tento fakt nám možná ublížil v dalším utkání v Tisu, které považuji za nejméně povedené v této sezoně. Dalo se asi očekávat, že ne každé utkání nám bude vycházet jako ty předchozí, ale výkon v Tisu byl po všech stránkách katastrofální. Možná jsme „létali“ po povedeném létu v oblacích. Nedodrželi jsme stanovené pokyny, nehráli jsme jako tým a působili jsme chaoticky. Další prohra přišla v odloženém utkání s Chotěbořskou rezervou. Zde nebyl náš výkon tak špatný jako v Tisu, ale soupeř byl prostě sportovně lepší. Poté nás čekali dvě venkovní utkání. Ve Štokách a v Humpolci. Tyto utkání jsme zvládli a získali šest bodů. Zde bych chtěl vyzvednout výhru ve Štokách 3:1. Pravý opak Tisu. V tomto utkání jsme se prezentovali vysokým nasazením, organizovaností a koncentrací po celých 90 minut a zaslouženě vyhráli. Tato výhra tým nakopla, posunula opět na první místo v tabulce a vyhoupla zpět na vítěznou vlnu. V předehrávaném prvním jarním kole jsme zvítězili nad Lučicí a půlsezonu ukončili s 32 body a čtyřbodovým náskokem na naše konkurenty.

Tréninková docházka byla poměrně dobrá. Do desátého kola jsme trénovali třikrát týdně, potom začala klukům chybět chuť a tak jsme tréninky stáhli na dvě jednotky za týden. Stabilní docházku si udrželi Toula, Nepovím, Petr Pešek a Šotola a od půlky sezony Prchal. Ostatní střídali lepší výkony s horšími. Příjemným překvapením jsou výkony Šotoly, který se z pozice krajního záložníka stal s jedenácti góly naším nejlepším střelcem a druhým nejlepším v soutěži. Přes zimu a na jaře je potřeba nepolevit a makat alespoň s takovým nasazením jako do teď. Jinak veškeré úsilí, které jsme za rok do fotbalu dali, může být znehodnoceno. Byl bych rád, kdyby se do zimní přípravy zapojili i hráči rezervy.

S podzimní částí sezony jsem jako trenér spokojený, ale k úplné spokojenosti mi chybějí ještě dva body navíc. Nyní je potřeba si od fotbalu trošku odpočinout a vyčistit si hlavu.

Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří za nás nastoupili, realizačnímu týmu i trenérovi rezervy za bezproblémovou komunikaci a ochotu pomoci. Poděkování patří samozřejmě i naplno pracujícímu vedení klubu. Příprava na jarní část sezony začne v sobotu 10. ledna na stadionu (čas bude upřesněn v plánu zimní přípravy). Do té doby se budeme scházet každý pátek na fotbálek v hale v Koželské ulici od 20:00.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery