Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Představujeme hráče a trenéry FK

Aleš Dočkal

publikováno 03.03.2015

Aleš Dočkal - bývalý brankář Ledče a pro jaro nový asistent trenéra našeho Áčka

Aleš Dočkal

Věk: 35 let
Dosavadní kariéra:

1988 – 2004 TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou (benjamínci – muži)

V benjamíncích jsem začínal na pozici středního útočníka. Postupem času jsem se propadal sestavou až jsem skončil v bráně J. První mistrovské utkání jsem odchytal 12.10.1991 na hřišti Přelouče za mladší žáky. Několika zvláštními zákroky jsem udržel čisté konto a v bráně už zůstal natrvalo. Tomuto utkání přihlížel i dnešní člen výboru FK Roman Anděl, v té době starší žák, a možná že si vzpomene na můj tehdejší (ne)brankářský výkon :) (pozn. RA – „vzpomene a od té doby ví, co znamená rčení  - Kdo neviděl, neuvěří“…) Poslední utkání za Ledeč jsem odchytal 20.6.2004 na hřišti Bohdalova za muže „B“ v I.B třídě. Pro Béčko to bylo bohužel poslední utkání v této třídě.

2004 – 2013 SK Kožlí

Podzim 2007 a podzim 2008 hostování ve Světlé nad Sázavou

 

Aleši vítej oficiálně zpět na ledečském hřišti. Od doby co jsi skončil v ledečské brance uplynulo už hodně času…

V létě roku 2004 jsem přestoupil do SK Kožlí, kde jsme z okresního přeboru postoupili až do I.A třídy. V I.A třídě jsme vydrželi dva roky a pak jsme několik let slušně hráli I.B třídu. Na podzim roku 2010 jsem přestal chytat kvůli artróze v pravém kyčli. S fotbalem jsem ale úplně neskončil. V Kožlí jsem si vyzkoušel funkci vedoucího mužstva, asistenta trenéra a jeden rok jsem dělal hlavního trenéra.Na podzim 2007 a 2008 jsem hostoval ve Světlé nad Sázavou. První půl rok jsem odchytal zápasy v I.A třídě, druhý půlrok jsem dělal dvojku Standovi Březinovi v krajském přeboru.Mezi tím jsem postavil dům, zasadil strom a od 17. října loňského roku jsem tátou, narodil se nám syn Čeněk.

Co tě přesvědčilo k posílení realizačního týmu u našeho áčka?

1. Martin Turek

2. Velká chuť kluků vrátit do Ledče dobrý fotbal.

3. Přítomnost Martina Trpišovského, při našem společném působení v Kožlí jsme toho hodně zažili J.

Jaká by měla být tvoje role u týmu?

Budu plnit roli asistenta trenéra při zápasech a pátečních trénincích. Jeden páteční trénink proběhne brankářský trénink. Klukům se budu snažit tréninky trochu zpestřit, aby nechytali jenom v bráně. Druhý pátek povedeme trénink celého mužstva společně s Martinem a brankářům dám základní rozcvičku před střelbou. Takhle by se to mělo pravidelně střídat.Při zápasech budu dohlížet na jejich průběh a povzbuzovat hráče, kteří zapomenou běhat :). Své poznatky ze zápasu předám Martinovi a budeme je společně řešit.

Jak vidíš rozdíl mezi hráčem a trenérem?

Hráč si trénink užívá (toho času v Ledči) a čeká, co si na něj trenér připravil. Trenér si trénink také užívá, ale musí mít celý trénink předem dobře připravený, aby donutil hráče k maximálnímu výkonu a aby trénink hráče bavil. Trenér je zodpovědný za výsledky mužstva. Hráč (jako jednotlivec) takovou zodpovědnost nemá.Trenér má jednu velkou nevýhodu. Při zápasech musí určit základní jedenáctku, což při vyrovnaném kádru není vždy jednoduché.

Věříš, že na konci sezóny budeme slavit postup?

Současné mužstvo má všechny předpoklady k postupu do I.A třídy. Dobře fungující výbor, skvělého trenéra Martina Turka a kvalitní hráče, kteří mají obrovskou chuť do fotbalu a trénování. To si myslím, že je úplně nejvíc, pak je pro trenéra všechno mnohem jednodušší. Nesmím také zapomenout na vedoucího mužstva Tomáše Krejčíka, který se stará o chod „A“ týmu.Před námi je ovšem 12 soutěžních utkání, ve kterých kluci musí ukázat svojí kvalitu a získat potřebný počet bodů na první místo v tabulce. Ne vždy je jednoduché potvrdit roli favorita, navíc I.B třída je hodně nevyzpytatelná. Ať už jde o menší hřiště v Budíkově, v Mírovce, nebo o rezervní týmy Humpolce a Chotěboře, se vším je nutné se vypořádat. Ale pokud přistoupíme ke každému soupeři se zdravým respektem a kluci předvedou svoji hru, mělo by vše klapnout.

Co trenérské plány do budoucna?

Zatím velké trenérské plány nemám, navíc se za trenéra ještě moc nepovažuji, schází mi potřebné zkušenosti. S Martinem jsme si domluvili spolupráci na půl roku, takže se v létě uvidí, co dál.

Jedna osobní na závěr. Jak zvládáš svoji novou, domácí roli otce?

S Čendou máme za sebou první čtyři měsíce soužití, takže už jsme si na sebe zvykli. Nejhorší byl první týden, nevěděl jsem jak na něj, ale teď už to zvládám. Doma se snažím Jitce pomáhat. Takže přebalování, koupání a vození kočárku, je moje nová zábava :). Jinak se mi vytratil volný čas, ale s tím se musím vypořádat…….

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery