Úvod » Mužstva » Muži - "A"

Rozhovor s mužem kola Josefem Vitiskou

publikováno 18.09.2015

ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 6.kolo Vysočina | 1.A třída sk. A, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Nejprve nám o Vás něco řekněte.

Prakticky celé mládí jsem strávil v Ledči nad Sázavou. Před pár týdny jsem oslavil 31. narozeniny a v Ledči jsem nejdéle hrající člen mužstva dospělých, i když poslední dva roky spíše zaskakuju, pokud nemůže jasná brankářská jednička Tomáš Bezděk.

Příznivci fotbalového portálu www.fotbalunas.cz Vás zvolili hráčem 6. kola, gratulujeme. Co tomu říkáte?

Samozřejmě mě to velice těší. Vím, že z pozice brankáře se hráč kola moc často nestane. Děkuji všem, kdo mi dali hlas.

Znáte portál www.fotbalunas.cz, popřípadě jak se vám líbí jeho koncept? Je něco, co byste změnil?

Portál sleduji již od jeho zrodu a moc se mi líbí. Občas sice trvá déle, než se objeví popis jednotlivých zápasů z odehraného víkendu, ale jinak si myslím, že vše funguje správně.

Nyní už se dostaneme k poslednímu zápasu, ve kterém jste nulou pomohl svému týmu k vítězství 1:0 nad Havlíčkovou Borovou. Můžete nám o tomto zápase něco říct?

Do zápasu jsme vstupovali s tím, že domácí sice nebudou mít k dispozici žádné hráče ze Ždírce, ale i tak jsme věděli, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého, což se potvrdilo. Pomohl nám rychlý gól, takže jsme se nemuseli nikam hnát jako třeba doma proti Bedřichovu a pak nám pomohlo i to, že domácí se snažili všechno hrát hodně vzduchem a to byla voda na mlýn našich stoperů, kteří si ve vzdušných soubojích libují.

V tomto zápase jste vychytal svoji první nulu v sezóně, která Vám také určitě pomohla k ocenění Hráč kola. Jak se nyní cítíte?

Za první nulu jsem sice rád, ale není to pro mě to hlavní. S věkem si člověk mnohem více váží týmových vítězství než individuálních výkonů. Zejména pak když je může oslavit s tak skvělou partou, jaká v Ledči nyní je.

Po šesti kolech máte na kontě 14 bodů a nacházíte se na 2. příčce. Pro některé trochu překvapení, jelikož jste nováček soutěže. Co vy na to?

Jsme sice nováček soutěže, ale kdo nás sledoval minulý rok v I.B třídě, tak by pro něj nemělo být překvapením, že hrajeme o čelo soutěže. Máme kompaktní tým, který se moc nezměnil, navíc přišel ještě Honza Bláha, který střelecky exceloval zejména v přípravě a začátku soutěže.

Jaký je trenér Ledče Martin Turek?

Martina, vzhledem k tomu, že je hrající trenér, beru spíše jako kamaráda, než trenéra a velmi si ho vážím pro to, co v Ledči pro fotbal udělal. Proto také když mi zavolá, že by potřeboval, abych šel hrát, i když se mi to třeba úplně nehodí, tak neváhám. Díky němu a ještě novým členům výboru fotbal v Ledči nezanikl, ale nastartoval se zpět na úroveň, kam patří. Martin dokázal dát dohromady skvělou partu fotbalistů, která táhne za jeden provaz. Navíc tréninky, které vede, jsou při vší úctě ke všem trenérům, kteří mě kdy vedli asi nejlepší a nejprogresivnější.

Na chvíli se trošku oprostíme od fotbalu. Co děláte ve Vašem osobním životě nebo co studujete?

Pracuji jako bankovní analytik v GE Money bank v Praze, kde i v současné době s přítelkyní bydlím.

Popsal byste nám vaši fotbalovou kariéru?

Fotbalová kariéra je vcelku jednoduchá, od šesti let hraju v Ledči. Nikde jinde jsem nehrál. Zažil jsem v Ledči v A-mužstvu spíše roky fotbalové bídy, kdy se hrálo ve spodních patrech tabulky, což na druhou stranu bylo pro mě, jako pro gólmana, fajn v tom, že sem měl dost práce, takže poslední dva roky, když jsem se dostal na hřiště, tak jsem si užíval to, jak pěkný hraje Ledeč fotbal.

Co děláte ve volném čase, jaké jsou Vaše koníčky?

Volný čas trávím převážně sportem. V poslední době mě hodně chytlo kolo, tak letos už pár stovek km ujeto po krajích českých mám. Pokud jde o koníčky mimo sport, tak to bude nejspíše gastronomie, zejména víno.

Oblíbený klub a fotbalový vzor?

Oblíbený klub je jednoznačně Real Madrid, snažím se sledovat jeho zápasy, jak jen to jde a v blízké době bych se rád na něj podíval osobně na Santiago Bernabeu. Co se týká vzoru, tak asi jako mladý jsem nějaké měl, ale teď spíš sleduju gólmany, kteří dokázali chytat ve špičkových klubech i v pozdním fotbalové věku, jako Van der Saar v Manchesteru nebo nyní Buffon v Juventusu. V Poslední době jsem viděl na youtube trénink Nelsona Didy v 41 letech a musím uznat, že je to také borec.

Máte nějaké fotbalové cíle, ať už svoje nebo s týmem?

Žádné velké fotbalové cíle už si nedávám, snad jen ještě jednou si v Ledči zahrát krajský přebor, který jsem si tu zahrál na začátku svého působení u A mužstva.

O víkendu doma přivítáte ve šlágru kola Dobronín. Jak se na zápas těšíte a co od něj očekáváte?

Na zápas se těším. Očekávám, že Dobronín z pozice prvního týmu tabulky přijede hrát fotbal, což nám vyhovuje více než taktika Pepíka Hnátka s nakopávanými balóny :-). A vzhledem k tomu, že hrajeme doma, tak se snad nestane, že ztratíme body.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz