Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Mužstva » Muži - "A"

Rozhovor s mužem kola Filipem Gramerem

publikováno 26.10.2015

Rozlučka bude asi veselá, prozradil nám stále se smějící Filip Gramer

Hráčem 11. kola 1. A třídy skupiny A a zároveň pátým hráčem Ledče nad Sázavou, kterému se letos poradřilo získat titul Hráč kola, se stal ledečský obránce - Filip Gramer. Filip byl o víkendu jedním ze základních stavebních kamenů ledečského vítězství ve šlágru kola s týmem z Luk nad Jihlavou. Jeho tým po vyrovnaném zápase vybojoval výhru 1:2 a posunul se díky tomu na prozatímní první místo tabulky. Nejenom na tento zápas jsme se tohoto stále se usmívajícího obránce vyptali a nyní vám rozhovor s ním přinášíme.

Nejdříve nám o Vás něco řekněte.

Je mi 23 let pocházím z Ledče na Sázavou. Dva roky už pracuji a můj největší koníček je fotbal, hraji ho od malička a je to jedna ze srdečních záležitostí a o to víc mě těší, že se nám v Ledči tak daří. Další srdeční záležitostí je moje přítelkyně a kamarádi, se kterými trávím volný čas.

Příznivci fotbalového portálu www.fotbalunas.cz vás zvolili hráčem 11. kola, gratulujeme. Co tomu říkáte?

Jsem opravdu rád, že jsem vyhrál. Klukům děkuju za podporu a rozlučka bude veselá.

Jste už 5. hráčem Ledče ze sedmi anket o Hráče kola. Tak na kolik to vyjde Vás?

Máme nějakou taxu za nominaci a umístění plus za každou otázku v rozhovoru co mi dáte. Takže bude záležet na vás, na kolik mě to vyjde.

Tak to abych se snažil. Nyní už se ale dostaneme k poslednímu zápasu, ve kterém jste ve šlágru kola porazili Luka nad Jihlavou a dostali jste se díky tomu na první pozici. Řekněte nám něco k tomu zápasu.

Do zápasu jsme šli s tím, že budeme hrát od zadu, čekat na chyby soupeře a využívat rychlých brejků. To se nám docela i dařilo, ale šance jsme neproměnili a tak gól dala Luka po pěkné akci, kdy nás kombinačně překonali. Naštěstí jsme hned vyrovnali z rohu. Druhý poločas se hrál vyrovnaný fotbal, ale štěstí stálo při nás, my jsme dali gól po pěkné křídelní akci a Luka svoje šance nedokázala proměnit.

Přestože jste nováčkem soutěže, vedete si velmi dobře a stále se pohybujete mezi prvními třemi. Nyní jste dokonce úplně první. Jsou cíle hned v 1. sezóně postoupit?

Bylo by to pěkné hned postoupit. Před sezonou byl cíl pohybovat se v horních patrech tabulky. Teď si myslím, že každý z nás myslí jenom na to první postupové místo, ale ještě nejsme ani v polovině soutěže.

Co berete jako ten klíčový faktor, že je na tom Ledeč tak dobře? Spoluhráči mi řekli, že máte skvělou partu. Je za úspěchem ještě něco jiného?

Je to jeden z faktorů, parta je skvělá, všichni jsme z Ledče, tedy až na Honzu Bláhu ale ten mezi nás dobře zapadl, si myslím. Známe se většinou už od mládí a scházíme se i mimo tréninky. Další faktorem podle mě je, že hodně trénujeme a snažíme se zlepšovat jak v týmové hře, tak i individuálně. Všichni chceme Ledeč posunout výš.

Řeknete nám nějaké pikantnosti z kabiny? Srandičky nebo tak?

Pikantnosti nevím teď mě napadá jenom, že jsem takový srandičkář a s Martinem, naším trenérem, se znám dlouho a tak si docela dost dělám srandu přímo i z něj. Teď mě napadá že mu často říkám „cimprdlínku“ a nebo „posero“. :D

Koho po deseti kolech berete jako favorita soutěže?

Tak samozřejmě, že nás. Proti Dobronínu jsem bohužel chyběl, a tedy ho neviděl, ale beru jako favority všechny tři týmy co jsou pod námi.

Na chvíli se trošku oprostíme od fotbalu. Co děláte ve Vašem osobním životě?

V osobním životě pracuji jako projektant v jedné strojírenské firmě v Ledči nad Sázavou.

Co děláte ve volném čase, jaké jsou Vaše koníčky?

Ve volném čase rád sportuji, chodím na procházky s přítelkyní a se psy. Teď se těším na zimu, až vyrazím na sjezdovky.

Řekněte nám něco o Vaší fotbalové kariéře.

Začínal jsem hrát asi v šesti letech v Ledči, kde jsem vydržel do konce mladších žáků. Potom jsem odešel na hostování do Havlíčkova Brodu, kde jsem strávil krásných 6 let až do konce dorostu. Do mužů jsem se vrátil do Ledče a zde jsem do dneška.

Oblíbený klub a fotbalový vzor?

Jedině Sparta a v cizině Arsenal. Fotbalový vzor vyloženě nemám, ale líbí se mi, když krajní obránci což je můj post, hrají ofenzivní fotbal a podporují útok.

Sledoval jste tento týden Ligu mistrů? Kdo je podle Vás favorit?

Ano sledoval. Já mám svého favorita Arsenal, který mi teď udělal velkou radost.

A jak to vidíte s výkony českých týmů v Evropském poháru?

Tak Sparta zahrála včera velmi dobré utkání na Schalke. Plzeň to měla těžké venku, ale prala se o výsledek a u Liberce je škoda, že ten konec nezvládli. Zatím si vedou všechny tři týmy dobře a bylo by super, kdyby všechny 3 týmy nebo aspoň dva postoupili do jarní části.

Máte nějaké fotbalové cíle, ať už svoje nebo s týmem?

Chtěl bych se s Ledčí dostat co nejvýše, na kraj máme si myslím. Svoje cíle vyloženě žádné nemám, rád na sobě pracuji a jsem mladý, takže bych si rád zahrál vyšší soutěže.

Jaké typujete, že bude Vaše další utkání, kdy k Vám přijede Leština?

Bude to takové místní derby, takže si myslím, že se na to oba dva týmy těšíme. S Leštinou jsme hráli dva přáteláky a na výhry to je 1:1. My do zápasu půjdeme s tím, že chceme vyhrát a bylo by pěkné si udržet první místo přes zimu.

A poslední tradiční otázka. Znáte portál www.fotbalunas.cz, popřípadě jak se vám líbí jeho koncept? Je něco, co byste změnil nebo zrušil?

Portál znám moc dobře a jedině chválím je vážně super, když se někdo takhle věnuje i nižším soutěžím.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz