Úvod » Mužstva » Muži - "A"

Rozhovor s mužem kola Petrem Peškem

publikováno 24.11.2015 (aktualizováno 31.12.2015)

Volna po podzimu si moc neužijeme, za chilku začíná zimní příprava, směje se Petr Pešek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole, tedy po posledním kole podzimu, a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal, jak jinak, než hráč Ledče nad Sázavou - Petr Pešek. S Petrem jsme si popovídali o celém podzimu, o tom, jak vydí šance svého týmu po první části a o tom, jak bude trávit volný čas. Zde je tedy rozhovor s ním.

 

Nejdříve nám o Vás něco řekněte.

Je mi 27 let a bydlím spolu s bratrem v Ledči nad Sázavou prozatím u svých rodičů, takže takovej ,,mamánek´´ .

Příznivci fotbalového portálu www.fotbalunas.cz vás zvolili hráčem 14. kola, gratulujeme. Co tomu říkáte?

Všem moc děkuji za hlasy. A co k tomu říkám? Určitě takové zvolení potěší, ale cílem tohoto zvolení bylo hlavně vybrat do kasy a to si myslím, že se za uplynulou půlsezónu povedlo.

Vím, že už máte po závěrečné akci. Budete i tak za ocenění a rozhovor přispívat do týmové kasy?

Závěrečná se vydařila, tak jak jsme si představovali. Hodně jídla, pití a hlavně spoustu super lidí kolem sebe, no co jiného si přát. Jak už jsem se zmínil, tak ani mě, tato nedobrovolná platba nemine, ikdyž se použije až do jarní části.

Nyní už se dostaneme k poslednímu zápasu, ve kterém jste ve šlágru kola remizovali s Pacovem 2:2 a udrželi jste si od něj tak odstup v tabulce. Jak zápas probíhal?

Velký dík určitě patří ledečským divákům, kteří se dopravili poměrný kus cesty a i díky jim jsme tak dobře zvládli první poločas a zaslouženě odcházeli v poločase s dvoubrankovým vedením. Bohužel druhý poločas byl lepším týmem soupeř. My jsme se strachovali o výsledek a to je pak zle. Pacovští to vycítili a zaslouženě srovnali. Do posledních minut jsem se obával, abychom ještě neprohráli. Nakonec remízku beru všemi deseti.

Přestože jste nováčkem soutěže, vedete si velmi dobře a stále se pohybujete mezi prvními třemi. Po podzimu jste dokonce úplně první. Jsou cíle hned v 1. sezóně postoupit?

Jak já říkám, pokud se to nepovede teď, tak asi až hodně za dlouho a to by nás hodně mrzelo. Dokonce si myslím, že by spoustu z nás ztratilo chuť projít si znovu A-třídou. Našlápnuto máme hodně dobře. Tréninky jsou opravdu kvalitní a dobře odmakaný, pravidelný trénink se musí někde projevit a kde jinde než v zápase. Ještě bych nerad zapomněl na vedení, které se výborně stará o fungování ledečského fotbalu.

Co berete jako ten klíčový faktor, že je na tom Ledeč tak dobře? Spoluhráči mi řekli, že máte skvělou partu. Je za úspěchem ještě něco jiného?

Za vším stojí dobře připravené tréninkové jednotky, které nejsou stereotypní a proto nás tak baví. Martin si na nich dává opravdu záležet. Je jen na nás, jak k tomu přistoupíme a odjezdíme. Partu máme dobrou, ale asi jako všude je jen to zdravé jádro, ke kterému já doufám se budou časem přidávat další a další a parta se bude rozrůstat a bude skvělá.

Řeknete nám nějaké pikantnosti z kabiny? Srandičky nebo tak?

Teď mě opravdu nic nenapadá. Srandiček je v kabině tolik, že nejsem schopen si vybavit ani jednu. Myslím, že my se zasmějeme každé kravině

Pasujete Ledeč jako favorita soutěže? Jaké týmy by vás ještě mohly ohrožovat?

Určitě se řadíme mezi favorita soutěže, ale v této sezoně jsme viděli, že, i když máme soupeře na lopatě a vede se o dvě branky, nic nemáme vyhraného. Nebavím se jen o posledním zápase s Pacovem, takových zápasů bylo víc a tím jsme si nechali utéct spoustu bodů. Klopýtnou, může ještě každý na předních příčkách tabulky včetně nás, ale my se toho budeme snažit vyvarovat.

Na chvíli se trošku oprostíme od fotbalu. Co děláte ve Vašem osobním životě?

Momentálně pracuji v jedné místní firmě, zabývající se prodejem elektroniky na pozici koordinátor obchodu.

Co děláte ve volném čase, jaké jsou Vaše koníčky?

Pokud nejsem v práci, tak jsem na trávníku a toho času na ostatní činnosti moc není. Ve zbytku času se snažím věnovat své přítelkyni, na kterou budu mít o trochu více času teď po sezoně. I když tu máme s týmem ještě výlet na degustaci do Moravských sklípků a v zimních měsících nemálo hokejových zápasů v místní Hobby lize. Jinak uvítám každý sport, po kterém si mohu dát vychlazené pivečko. A nejen jedno.

Řekněte nám něco o Vaší fotbalové kariéře.

Fotbal jsem začal hrát v Ledči od svých 6 let, na který mě přivedl tatík. Hrál jsem tady někdy do svých 23 let,na roky nemám pamatováka, každopádně pak jsem potřeboval změnu. Rozhodl jsem se, že si vyzkouším zahrát nižší soutěž, tak jsem odešel do Dolního Města hrát 3. třídu. Po dvou letech přišla nabídka od trenéra Kafky jít si zahrát Krajský přebor do Světlé nad Sázavou ,,trochu skok´´, kde jsem pobyl půl roku a poté jsem šel zpět do Ledče, kde všechno začalo.

Oblíbený klub a fotbalový vzor?

Nepatřím mezi nějaké velké fanoušky, protože pro mě je sledování televize ztráta času. Ale když se mě někdo zeptá, jestli Sparta nebo Slávie, tak Sparta. Fotbalový vzor už dávno nemám.

Sledoval jste tento týden reprezentační přátelské utkání se Srbskem a Polskem? Co na to říkáte? Jaké vidíte šance českého týmu na Euru příští rok?

Matně jsem zahlédl výsledek, zrovna když jsme po bagu přišli do hospůdky. Po celou dobu jsem seděl k televizi zády, takže po pravdě ani nevím, jak to dopadlo. Měl jsem se spoluhráči rozkecáno.

Máte nějaké fotbalové cíle, ať už svoje nebo s týmem?

Tak cíl určitě teď ten nejvyšší a nejcennější, POSTUP do Krajského přeboru.

Jelikož nám skončila podzimní část, můžete si konečně odpočnout. Využijete volno k aktivnímu odpočinku nebo se chystáte někam na dovolenou?

Ono toho volna zase tolik nebude. Za chvíli je tu zimní příprava.

A poslední tradiční otázka. Znáte portál www.fotbalunas.cz, popřípadě jak se vám líbí jeho koncept? Je něco, co byste změnil nebo zrušil?

Asi bych neměnil nic. Sleduji ho pravidelně a musím Vás pochválit, že, zrovna naše soutěž, oproti jiným soutěžím, je co se týče včasnosti vkládání článků, perfektně vedená.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery