Úvod » Zprávy z výboru klubu

PF 2016

publikováno 31.12.2015 (aktualizováno 19.01.2016)

 

Plán zimní přípravy - muži

Rozpis přípravných utkání - dorost

Vážení příznivci našeho klubu,

rád bych se tímto ohlédl za uplynulým fotbalovým rokem, a to především z pohledu sportovních výsledků. Činnost FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2015 se hodnotí dobře. Všechna naše mužstva odehrála svá utkání důstojně a často jsme se na konci radovali ze třech bodů. Do mistrovských bojů podzimní části jsme vstoupili se šesti mužstvy.  K tomu je třeba připočíst i předpřípravku, které nám dělá velkou radost a počet malých fotbalistů neustále narůstá. Nově máme mužstvo starších žáků, které vzniklo přechodem mladších žáků do vyšší kategorie. Od příštího ročníku bychom již rádi navázali na tradiční model s oběma žákovskými týmy.

Měřítkem úspěšnosti klubu jsou výsledky mužů. V této kategorii máme za sebou velmi úspěšný rok. Naše A mužstvo vyhrálo na jaře I.B třídu a postoupilo do I.A třídy krajské soutěže, kde i jako nováček soutěže pokračuje ve výborných výsledcích. Po podzimní části je na 1. místě soutěže, bez prohry a s největším počtem vstřelených branek a zároveň s nejmenším počtem branek obdržených. Jsme rádi, že předváděná hra je kladně hodnocena i našimi příznivci, kteří pravidelně navštěvují domácí utkání. A mužstvo má naplánovánu kvalitní přípravu a přípravná utkání s mužstvy hrající převážně vyšší soutěže. Cíl do jarních kol je smělý, ale některá utkání z podzimní části, nám ukázala, že to bude ještě velice obtížné a až jarní výsledky ukáží na kolik je reálný.

 Rezervní B mužstvo hrající IV. B okresního přeboru třídu je po podzimu na 3. místě. Naše mužstvo se potýká s nevyrovnanými výkony a zůstává za očekáváním. Rádi bychom, aby do budoucna bylo „béčko“ opravdovou zálohou pro první tým a zároveň umožňovalo plynulejší přechod hráčů dorostu do dospělého fotbalu. Věříme, že hráči využijí zimní přípravu a připraví se kvalitněji na jarní část mistrovských utkání. Postup z nejnižší soutěže je prioritou, lež v letošním ročníku to bude velice obtížné. Věříme však, že naše mladé mužstvo zabojuje a přiblíží se k tomu cíli.

Družstvo dorostenců hrající I.A třídu krajské soutěže je po podzimní části na 7.místě z 14 mužstev, pouze 3body od třetího místa. Toto umístění je vzhledem k složení mužstva trochu zklamáním. Věříme, že se dorostenci zlepší v tréninkové morálce a po jarních kolech budou figurovat podstatně výše. Velkým pozitivem je střídavé zapojení hráčů dorostu do mužstev mužů. Budeme rádi, pokud tento trend bude pokračovat a dorostenci si svými výkony budou stále hlasitěji říkat o pozvánku na zápasy dospělých.

Starší žáci jsou našim novým mužstvem, které vzniklo přechodem hráčů mladších žáků o kategorii výše. Toto mužstvo hraje okresní přebor Kutnohorského okresu, kde se hraje, oproti havlíčkobrodskému přeboru, soutěž v jedenácti hráčích a na celém hřišti. Jsme rádi, že kluci předvádí kvalitní výkony, které jsou příslibem do dalších let. Druhá příčka po podzimní části je toho odrazem.

Podzimní část sezony starší přípravky byla ve starší přípravce ve znamení začlenění hráčů, kteří přešli z mladší kategorie. To se po počátečních nervózních vystoupeních povedlo. V současnosti čítá tým 16 hráčů, většinu z toho právě těch, kteří přišli z přípravky mladší. Zde se ukázal dobrý směr klubu, neboť je pozitivní, že děti začínají s fotbalem v dřívějším věku a je jim věnován potřebný čas a prostor pro růst. Pochvala tak míří k trenérům nejmladších kategorií. Na turnajích se zpravidla prezentovali týmovým duchem a velkou chutí do hry tak, jak to má být.

Rok 2015 byl pro mladší přípravku druhým rokem její novodobé existence. Po odchodu dětí do starší přípravky se podařilo doplnit stav novými hráči, kteří sehráli svá první fotbalová utkání. Na turnajích si vedli nad očekávání dobře a bylo radostí pro trenéry sledovat jejich nadšení a zájem zlepšovat se. Fotbalová základna se úspěšně rozrůstá a v současné době za mladší přípravku pravidelně trénuje 20 malých fotbalistů.

Náš nejmladší tým – mužstvo předpřípravky funguje na principu seznámení se fotbalem. Kluci a holky rozvíjejí své pohybové dovednosti a pomalu se učí fotbalovým dovednostem a fungování ve skupině. Na výsledcích mladší a starší přípravky se ukazuje, že tato cesta je nastavena správně a i do budoucna budeme věnovat maximální pozornost těmto mužstvům.

S čím se neustále potýkáme, je nízký stav trenérů a vedoucích mužstev. Posílení na těchto postech je pro nás palčivá otázka a nedaří se nám ji „zlomit“. Pravidelnost účasti na trénincích a zápasech v kombinaci se zodpovědností a zároveň nulové finančního ohodnocení, je tvrdým oříškem nejen pro rodiče hráčů, ale i pro hráče bývalé. Do budoucna si přejeme, aby se nám podařilo řady trenérů rozšířit. To samé platí i pro chod oddílu jako takový. Práce výboru, kdy zajišťuje chod celého klubu, není jednoduchá. I na těchto pozicích uvítáme seriózní zájem pomoci ledečskému fotbalu. Jedinou odměnou, kterou si dovolím nabídnout, je radost z pokroku dovedností našich hráčů, z výsledků našich mužstev a to opravdu není málo.

Na závěr bych rád poděkoval Městu Ledeč nad Sázavou za podporu, kterou kopané věnuje a všem sponzorům a dárcům, bez kterých bychom nemohli fotbal v Ledči provozovat. (odkaz na list sponzorů) Vážíme si Vaší podpory a věříme, že i našimi výsledky můžeme pomoci k propagaci Vaší činnosti.

Dovolte mi, abych všem hráčům, trenérům, funkcionářům, sympatizantům a podporovatelům FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou popřál úspěšný rok 2016 a těším se na setkávání se na našem stadionu, od jara již opět pod novou tribunou …  

Vratislav Nosek

předseda klubu FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Informace o využívaných dotacích
Fotbalový klub Kovofiniš Ledeč nad Sázavou v roce 2017 využil následující finanční dotace od MŠMT, FAČR a ČÚS Dotace č. ID 002138.0009 ČUS ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz